piatok 24. augusta 2012

Someone Like Me 17

Dostala som otázočku, od jednej nemenovanej osôbky, či bližšie zobrazím v poviedke vzťah Niky a Harryho. Dlho som nad tým premýšľala, a rozhodla som sa, že áno. Viem, že jednu poviedku s Hazzom som už písala (TU !!), ale neľakajte sa. Táto bude výhradne o Angie a Niallerovi, a meniť to určite nechcem. Budem písať zopár častí, ktoré budú najmä o Niky s Harrym, ale veľa ich určite nebude. Tu máte jednu z nich, dievčatá !:) 

                                  neviem sa vyjadriť inak, ako dvoma neobyčajne obyčajnými                    slovami: MILUJEM ICH !!

-Čau Nicole.- dvere na obrovskej starej knižnici sa rozleteli, a nepríjemne zapišťali. Bola to Debby, Nikina kolegyňa a priateľka. Do knižnice sa vrútila ako veľká voda, tsunami, ktoré zo sebou berie živé aj neživé. Jednoducho všetko, čo mu príde do cesty.
Koženú kabelku naštvane hodila na stôl pri Niky, čím konečne získala jej pozornosť. Posadila na na stoličku, a hlavu utrápene zvesila do dlaní.
-Debb, čo je?- Nicole sa vystrašila. Priateľsky kamarátku pohladila po pleci, no tá sa zháčila.
-Podviedol ma  ten, ....- nevypľula to škaredé slovo, čo mala na jazyku. Nicole nechcela veriť, tomu čo práve počula. Žeby Ian, what ?!
-Hej, hej, hej, ešte raz a pomaly.- sadla si tak,  aby jej bola tvárou v tvár. Obe sedeli na starých vŕzgajúcich stoličkách, ktoré by trebalo vymeniť za nové, pohodlnejšie. Nie len stoličky. Okenné rámy, boli posiate plesňou, rovnako ako kúty stien. Kde-tu sa mihlo pavučinové sito, ktoré si utkali nezbední pavúci. Majiteľ tohto tu, mohol jasať od radosti, že mu sem chodí tak hojný počet zákazníkov. Je to však jediná knižnica, v ktorej nájdete všetko. Do bodky. Od Jane Austenovej cez dramatika Shakespeara, až po Jonathana Swifta.Staré knihy, nové, dokonca aj tie, ktoré boli vydané pár storočí dozadu. Proste všetko, čo vám zíde na um.
-Vraciam sa domov z potravín, a čo nevidím ?! Ten bastard vychádzal z domu v sprievode nejakej nadutej, prsnatej blondíny.- kričala, nadávala a slinami pokropovala všetko na vôkol. Bolo jej to srdečne jedno.
-Nemohla to byť známa?-
-Ježiši Kriste Nicole, Ian také známe nemá, tým som si istá. Je to jeden obyčajný hajzeľ, prašivý potkan.- slzy jej tiekli dolu prúdom, a nechávali škaredé mokré škvrny na jej dokonale bielej tunike.
-Ty si myslíš, že on si privedie milenku do vášho spoločného bytu, kým ty nakupuješ v potravinách raňajky? Rozmýšľaš?!- Debyy sa nad tým zamyslela a viac sa k tomu nevracala. Nechcela kaziť deň Niky, a sama ho mala pokazený už dosť. Ale čo ak je to ozaj len známa?!! Hlúposť ...

-Ty čo nové?- opýtala sa tichým hlasom, po chvíľke, keď sa trochu ukľudnila. Spoločne čakali na prvého dnešného zákazníka, ktorý nie a nie prísť.
-Videla si dnešné noviny?-
-Nie, prečo?-Niky začala z tašky, ktorú mala so sebou vyťahovať bulvár, ktorý vychádza každé ráno. Nenávidela ho, o to viac keď  tam uvidela samú seba.

Harry Edward Styles, predviedol svoj nový kúsok,  pri veži na Trafalgárskom námestí pred pár dňami. + priložená fotografia, značiaca dôkaz. Žeby tento úspešný mladý záletník z One Direction, idol miliónov dievčat, konečne našiel tú pravú? alebo je to len ďalšia z jeho radovánok, ktoré sa skončia po pár dňoch? Ako sa hovorí naši drahí čitatelia, je to vo hviezdach. 

Debby čítala a čítala, občas sa pomrvila, alebo pokrútila hlavou.
-Myslíš, že sa zmení?- tajuplne sa opýtala, kým Niky pretrieďovala knihy v regáli s románmi. Bolo ich tam neúrekom, a ak ich chcela uložiť kým jej neskončí pracovná doba, nesmela sa zaoberať ničím iným.
-Verím v to, zlato.-

O šiestej ju vyzdvihol pred knižnicou. Postával opretý o dvere na strane šoféra, a pozoroval ju zvodným pohľadom. Takým, aký vie vykúzliť jedine Harry.
-Zavezieš ma ešte domov?- vlepila mu horúci bozk na pery. Očakával ho, ako ináč.
-Načo, prosím ťa?- vystrašene sa opýtal, keďže toto nepredpokladal. Vedel, že Niall s Angie - ktorú zatiaľ nepoznal, budú už v hlavnom stane. Nevadí, počkajú si.
-Potrebujem si prezliecť tričko.- zaštvitorila, no to už nastupovali obaja do auta.

Zatiaľ čo jednou rukou odomykal dvere od domu, tou druhou objímal Nicole okolo pásu a venoval sa jej roztúženým perám. Ľúbil ju, a vedel, že to nie sú iba kaleráby, ktoré jej dennodenne tlačí do hlavy. Bola obyčajná a zároveň tak neobyčajná, že ho to rajcovalo. Poriadne. Niky sa stala prvým dievčaťom vôbec, pre ktorú je ochotný zmeniť sa aj napriek tetovaniu čo má naveky vryté do zápästia na ľavej ruke. Ona mu zato stojí.
Keď odomkol dvere, okamžite sa od seba odlepili. Okolo nôh sa mu začal obtierať jeho malý-veľký kocúrik Dusty, ktorého si priviezol z Holmes Chapel, pokiaľ im opäť nezačne koncertná šnúra. S týmto čiernobielym domácim miláčikom vyrástol, a odkedy žije mimo rodiny veľa si s ním neužil.
-Konečne, už sme si mysleli, že neprídete.- ozval sa z obývačky prísny Liamov hlas. On vie byť prísny? Prinútilo ho to odtrhnúť pohľad od Dustyho a začať sa venovať ostatným. Boli tu všetci. Na veľkej sedačke sedel celý jeho život. Chalani s priateľkami - Danny, Eleanor a Perrie, dokonca aj Nialler s Angie, ktorá ho prebodávala pohľadom.




1 komentár:

  1. ľúbi sa mi myšlienka prebodávania pohľadom, meheh :) super časť :)

    OdpovedaťOdstrániť